Tuesday, 28 May 2013

must visit in padang bukit tinggi

tempat menarik di padang -bukit tinggi indonesia..

review sal padang- bukit tinggi

part 1
part 2

padang
  • pantai air batu manis- tgk malim kundang .leh photo kat situ kena caj dlm 20ribu klu tak silap

    malim kundang
  • jambatan siti nur baya


  • pantai padang
  • shoping mall
  • muzium tp tak sempat nak singgah..
  • pulau yg cantek..klu ada byk masa mmg korg ptt ke mentawai beach..byk mat saleh surfing kat sana.
  • lembah anai


  • puncak kiambang

bukit tinggi
  • pasar aur kuning
  • pasar atas
  • sianok canyon


  • japanase tunnel (lubang jepun)


  • jam gadang
  • pusat dokumentasi minangkabau 


  • istana pagar ruyung


  • tasik maninjau
  • tasik singkarak
  • koto gadang (wat silver)
  • kopi kiniko ( ada kopi, pisang salai )
so ini adalah tmpt tmpt yg aku lwati selama 5hari 4 malam kat sana..mmg terbaek...tp ada lg tmpt yg aku tak dpt pegi..cam rumah hamka..

penginapan
  • hotel musafir - wifi, aircond, tv
  • hotel orchid - wifi kat lobby je, tv pun sama..xda aircond coz sejuk..
  • byk hotel bajet kat sana...ada yg mahal murah ikut suka korang...
bajet ke sana...disebabkan aku ambik by pakej dlm 1juta 300 ribu rasanya pakej tu..kiranya tak smpai rm400 ikut tukaran mata wang masa ni..mmg ok la bg aku..sume dh ditanggung beres..bawak duit shoping je..makan pun restoran yg boleh tahan jgk la...
 servis dr pak nando pun best...mmg superhb la pak nando..


5 comments:

  1. Ingin melawat Padang-Bukittinggi? Banyak info disini:
    http://freelancetour.blogspot.com/

    ReplyDelete

  2. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!! pakai baju tradisional tu yang cantik sangat k..i loike

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom beli tiket ke sana..murah jee

      Delete
  4. Kami menawarkan perkhidmatan dan pakej percutian ke Padang Bukittinggi.Urusan dilakukan di Malaysia sahaja.Mudah dan murah.Hubungi kami ditalian 0126665436 untuk pertanyaan ground pakej.
    Email:aziman68@gmail.com
    Untuk membaca komen2 pelanggan kami,sila ke:
    http://freelancetour.blogspot.com
    Insyaallah yang terbaik kami berikan dan jaminan wang di kembalikan untuk anda!!

    ReplyDelete